Basset Hound

 

Rasa Basset Hound este cunoscuta inca din secolul al XVI-lea, atunci cand cainii erau folositi pentru vanatoare. Este vorba despre animale pitice, care au picioarele scurte si a caror origine provine din Franta. Intrucat acesti caini pot alerga foarte repede dupa prada, au devenit foarte usor un ajutor important pentru vanatori.

Greutate: 23 - 30kg

Inaltime : 34 - 38 cm

10 - 12 ani

Basset Hound Caracteristici

Cainii din rasa Basset Hound sunt caracterizati de faptul ca au corpul lung si in acelasi timp greu, iar picioarele destul de scurte. De asemenea, au oasele mai grele decat toate celelalte rase, luand in considerare marimea corpului lor. Cat despre blana, aceasta este deasa si groasa, protejand animalele de maracini, dar si desisuri in timpul vanatoarei.

Despre urechile cainilor se spune ca ar fi mai lungi, astfel incat sa poata agita pamantul si praful, pentru ca simtul olfactiv sa poata fi folosit la capacitatea sa maxima. Mersul cainilor este unul usor, dar in acelasi timp puternic, animalele deplasandu-se cu nasul in pamant, pentru a putea adulmeca totul foarte bine.

  • Energie 40% 40%
  • Afectiune 100% 100%
  • Dresaj 70% 70%
  • Prietenie 100% 100%
  • Ingrijire 70% 70%

Informatii Generale despre Basset Hound

Viata: 10 - 12 ani

Greutate: 23 - 30kg

Ingrijire: Medie

Inaltime : 34 - 38 cm

Prietenos cu copiii

Dresaj: ÎncΔƒpΔƒΕ£Γ’nat

Sunt sociabili, calmi si foarte jucausi, avand un simt olfactiv foarte bine dezvoltat. Ceea ce ii transforma in companioni foarte buni pentru vanatoare este inteligenta dezvoltata si caracaterul lor independent. Devotati stapanilor, jucausi cu cei mici si uneori chiar prietenosi cu strainii, cainii din categoria Basset Hounds latra atunci cand simt un pericol.

Publicitate

Despre Basset Hound

Inainte de a cauta Basset Hound de vanzare, viitorii stapani trebuie sa stie ca aceste animale au o personalitate puternica, care trebuie modelata foarte bine inca de la varste fragede. Este vorba despre o rasa calma, prietenoasa, iubitoare de copii, care este loiala celor care le sunt stapani. Atunci cand fac parte dintr-o familie, cainii simt nevoia sa petreaca foarte mult timp atat cu adultii, cat si copiii, dorindu-si sa fie scosi la plimbare, dar si luati in excursii, mai ales atunci cand se merge cu masina. Acesti caini nu suporta sa fie lasate singuri prea mult timp. Atunci cand au un companion (fie un alt caine, fie o pisica), cainii se simt foarte bine.

Intrucat cainii din aceasta rasa au tendinta de a manca foarte mult, tind sa ajunga obezi. De aceea, stapanii trebuie sa hraneasca puiii in mod corespunzator inca din primele luni de viata. Atunci cand sunt mici, cateii nu trebuie extenuati din punct de vedere fizic, pentru a nu fi influentati in mod negativ in ceea ce priveste dezvoltarea.

Pui Basset Hound

Femelele pot da viata pana la 5 pui la o singura nastere. Basset Hound pui fiind sunt extrem de dragalasi si jucausi, cautand in permanenta atentie si compania stapanilor ori chiar a altor animale, indiferent de tipul acestora.

Dresajul trebuie sa inceapa de la o varsta foarte frageda, pentru ca doar asa reusesc puiii sa invete comenzi esentiale. Foarte important este ca stapanii sa le faca un program de alimentatie strict, care sa fie format din 3 mese pe zi pana la varsta de 6 luni, dupa care modificat la 2 mese pe zi. De asemenea, programul puilor trebuie sa contina si iesiri afara, de cel putin 3 ori pe zi, dar si un program de joaca bine stabilit – minimum o ora pe zi. Nu in ultimul rand, puilor trebuie sa li se acorde o ora in fiecare zi si pentru ingrijire: periat, curatarea urechilor si a ochilor, taierea unghiilor.

Galerie Basset Hound

Stiati ca?

Cainii din rasa Basset Hound sunt recunoscuti in special pentru aspectul chipului lor, care pare trist mereu din cauza ridurilor formate din piele in exces. De asemenea, aceste animale sunt recunoscute pentru urechile lor lungi, pe care le tarasc pe jos, dar si pentru dragalasenia si loialitatea de care dau dovada in raport cu stapanii lor. Caini de talie medie, cu picioarele scurte, dar totusi cu o structura osoasa foarte puternica, animalele sunt extrem de curioase din fire, asa ca nu este indicat sa le fie lasate la indemana ghivece cu flori, pentru ca vor vedea in acestea o atractie incredibila si, cel mai probabil vor scormoni, scotand pamantul afara.

In ceea ce priveste dresajul, stapanii trebuie sa stie ca animalele sunt foarte incapatanate si accepta cu greu sa primeasca ordine din partea celor din jur. Pentru a ajunge sa intre in gratia necuvantatoarelor, cei care au caini Basset Hound trebuie sa stie ca rabdarea este esentiala. De asemenea, metoda ,recompensa” functioneaza de minune: de fiecare data cand animalele asculta o comanda si o indeplinesc, recomandat este sa li se ofere un stimulent!

Publicitate

Ingrijire Basset Hound

Cainii din aceasta rasa sunt gurmanzi innascuti. De aceea, stapanii trebuie sa stie ca este important sa le pregateasca un program foarte bine stabilit de mese. Ideal este ca animalele sa primeasca 2-3 mese pe zi, dar care sa aiba cantititati relativ mici. Cat despre apa proaspata, trebuie sa fie mereu la discretia cainilor, pentru ca acestia sa poata bea ori de cate ori simt nevoia.

Cainii trebuie ingrijiti foarte bine in permanenta. Ideal este ca stapanii lor sa isi aloce aproximativ o ora pe zi pentru a-i peria, pentru a le curata urechile, dar si pentru a le verifica dintii (mai ales atunci cand sunt mici). De asemenea, cutele trebuie curatate mereu, astfel incat sa fie evitate eventualele infectii intre acestea.

Cainii din rasa Basset Hound adora sa locuiasca in libertate, iar stapanii care locuiesc la casa trebuie sa le asigure un spatiu ingradit suficient de mare, in care sa se poata misca in voie. Cat despre cateii care sunt tinuti in apartamente, trebuie sa fie scosi afara de cel putin 2-3 ori pe zi si, de asemenea, trebuie sa li se acorde suficient de multa atentie.

Dresajul trebuie sa inceapa de la varste foarte fragede, pentru ca animalele trebuie stimulate inca dinainte de a incepe sa-si formeze personalitatea. Stapanii lor trebuie sa fie fermi in miscari si comenzi, pentru a determina cateii sa le raspunda cat mai repede. Avand in vedere ca acesti catei sunt foarte independenti, trebuie ghidati cu multa grija si atentie catre comportamentul dorit de stapani.

Din pacate, acesti caini sunt predispusi la diferite tipuri de boli. Printre afectiunile de care pot suferi se numara dilatatia sau torsiunea gastrica, boala Von Willebrand (lipseste sustanta care ajuta la formarea cheagurilor), Panosteis (afectiune a oaselor) sau luxatia patelara (presupune deplasarea celor doua oase articulate care se afla in spatele genunchiului). De asemenea, stapanii trebuie sa fie atenti la posibilele alergii pe care le pot avea animalele. Unii caini Basset Hound nu suporta anumite tipuri de mancare, asa ca recomandat este sa fie consultat un medic veterinar.

Oferte Recomandate Hrana Basset Hound

Istoria Basset Hound

Cainii Basset Hound descind dintr-o rasa franceza foarte veche – Basset de Artois. In trecut, aceste animale erau crescute in special de catre nobilime, cu scopul de a fi companioni de nadejde in timpul partidelor de vanatoare. Dupa Revolutia Franceza, cainii din aceasta rasa au devenit foarte populari, fiind dusi in Aglia in urma unei incrucisari, iar nume importante din istorie au mentionat animalele in lucrarile lor. Este si cazul lui William Shakespeare, de exemplu.

In timp, pe masura ce vanatoarea a incetat sa fie o activitate recurenta, cainii au devenit animale de companie foarte docile, care ajung sa fie prieteni de nadejde oamenilor!